Viewing 1 reply thread
-
AuthorPosts
-
-
September 30, 2026 at 4:33 am #298480

[email protected]Participant<p class=”ds-markdown-paragraph” style=”margin: 16px 0px;”><span class=””>Man ir četrdesmit trīs gadi, un es strādāju par ārstu ģimenes praksē netālu no Cēsīm. Tā nav liela pilsēta, un tā nav maza, bet tā ir tieši tik liela, lai es pazītu lielāko daļu savu pacientu vārdā. Es viņus redzu katru dienu, es klausos viņu problēmas, es izrakstu receptes, un es mēģinu palīdzēt. Tas ir darbs, kas prasa daudz no manis, un es to daru labprāt, bet pēdējos gados es sāku just, ka esmu kļuvis par savas profesijas ķīlnieku. Es nevaru vienkārši būt cilvēks, kurš kādreiz kaut ko nezina. Es nevaru būt cilvēks, kurš kļūdās. Es nevaru būt cilvēks, kurš vienkārši sēž un skatās filmu, jo manā galvā vienmēr ir kāds pacients, kāda diagnoze, kāds jautājums, uz kuru man vēl nav atbildes. Tas ir nogurdinoši, un tas ir vientuļi, jo neviens no maniem draugiem īsti nesaprot, ko tas nozīmē būt par ārstu. Viņi domā, ka tas ir cēli. Un tas ir. Bet tas ir arī smagi.</span></p>
<p class=”ds-markdown-paragraph” style=”margin: 16px 0px;”><span class=””>Tas sākās kādā piektdienas vakarā, kad es biju mājās un jutos tukšs. Es biju noguris, bet es nevarēju gulēt. Es sēdēju pie datora un meklēju kaut ko, kas mani aizņemtu. Es nejauši nonācu pie vavada promo kods, un es sāku lasīt. Es nebiju tas cilvēks, kurš spēlē kazino. Es vienmēr biju domājis, ka tas ir cilvēkiem, kuriem nav ko darīt ar savu laiku. Bet tajā vakarā es biju gatavs izmēģināt kaut ko jaunu. Es atvēru lapu, un es sāku spēlēt. Es ieliku nelielu summu, ko biju gatavs zaudēt, un es sāku griezt. Pirmie daži griezieni bija neveiksmīgi. Es zaudēju, un es jutos vēl sliktāk nekā pirms tam. Es domāju, ka tas ir muļķīgi, un es gribēju aizvērt lapu. Bet tad es nospiedu vēl vienu pogu, un pēkšņi ekrānā parādījās kaut kas, ko es nebiju gaidījis. Es biju vinnējis. Tā nebija liela summa, bet tas bija pietiekami, lai es justos labāk. Es pasmējos pats par sevi. Es, cilvēks, kurš visu mūžu ir mācījies, kurš zina, kā izskatās atbildība, biju tikko nopelnījis naudu, spēlējot spēli. Tas bija dīvaini, bet tajā pašā laikā tas bija aizraujoši. Es sāku saprast, kāpēc cilvēki to dara. Tas nav tikai par naudu. Tas ir par to, ka tu uz brīdi aizmirsti par visu. Par pacientiem, par diagnozēm, par to, ka rīt atkal jāiet uz darbu un jāizliekas, ka zini visas atbildes. Tajā vakarā es pirmo reizi mēnešos nejutos kā robots, kas vienkārši izpilda programmu.</span></p>
<p class=”ds-markdown-paragraph” style=”margin: 16px 0px;”><span class=””>Es sāku spēlēt dažādas spēles, un es sāku pamanīt, ka dažas no tām prasa pacietību, un citas prasa drosmi. Es sāku lasīt par stratēģijām, un es pat ierakstīju dažas piezīmes savā telefonā, ko parasti izmantoju, lai pierakstītu pacientu datus. Tas bija smieklīgi. Es rakstīju par varbūtībām un izredzēm tā, it kā tas būtu medicīnas žurnāls. Bet tajā pašā laikā es sapratu, ka tas ir tas pats, ko es daru darbā — es mēģinu saprast, kā lietas darbojas. Vienkārši šoreiz tā bija spēle, nevis cilvēks. Un tad es atcerējos, ka kaut kur biju redzējis pieminētu vavada promo kods, un es nodomāju, ka varbūt tas ir tas, ko man vajag, lai turpinātu. Es to atradu, un tas bija tieši tas, kas man bija vajadzīgs, lai es varētu turpināt bez liela riska. Tas deva man iespēju spēlēt ilgāk, un es to izmantoju.</span></p>
<p class=”ds-markdown-paragraph” style=”margin: 16px 0px;”><span class=””>Ap diviem naktī es biju sasniedzis kaut ko, ko nekad nebiju iedomājies. Es biju uzkrājis summu, kas bija lielāka par to, ko es nopelnu mēnesī. Es sēdēju nekustīgi. Man sāka trīcēt rokas. Es domāju, ka tas ir kļūda. Es gaidīju, ka ekrāns pazudīs, ka kāds man pateiks, ka tas bija tikai tests. Bet nekas nenotika. Nauda bija tur. Es jutos tā, it kā būtu atradis kaut ko, ko kāds cits bija pazaudējis. Es nezināju, ko darīt. Es nepamodos no rīta un neizņēmu naudu uzreiz. Es vienkārši sēdēju un skatījos uz ekrānu, līdz saule sāka lēkt. Tad es aizvēru datoru un aizgāju uz darbu. Es apskatīju pacientus, un es domāju par to, ka mans kontā ir nauda, ko es neesmu nopelnījis ar sviedriem. Tas bija dīvaini. Es nejutos lepns. Es jutosi pārsteigts. Un tajā pašā laikā es sapratu, ka tas, ko es ieguvu, nav tikai nauda. Tā bija atļauja sev būt cilvēkam, nevis tikai ārstam. Es biju tik ļoti iegrimis savā lomā, ka biju aizmirsis, ka esmu arī kaut kas cits. Vīrietis, kurš naktīs nevar gulēt. Vīrietis, kurš dažreiz jūtas vientuļš. Vīrietis, kurš grib, lai kaut kas notiktu.</span></p>
<p class=”ds-markdown-paragraph” style=”margin: 16px 0px 0px !important 0px;”><span class=””>Pēc tam es vairs nespēlēju tik bieži. Bet es atgriezos. Dažreiz es to daru joprojām, kad nevaru aizmigt. Es nezinu, vai tas ir labi vai slikti. Es neesmu tas cilvēks, kurš teiks, ka tas ir droši. Tas nav. Bet tas arī nav tas, ko cilvēki domā. Tas nav tikai par naudu. Tas ir par to, ka tu uz brīdi aizmirsti par visu. Par pacientiem, par diagnozēm, par to, ka esi viens. Un dažreiz tas ir tieši tas, kas tev ir vajadzīgs. Es joprojām strādāju par ārstu. Es joprojām apskatīju pacientus. Bet tagad es zinu, ka esmu arī kaut kas cits. Un tas ir labi. Jo mēs visi esam vairāk nekā viena lieta. Mēs esam ārsti, bet mēs esam arī sapņotāji. Mēs esam vīrieši, bet mēs esam arī bērni. Un dažreiz mums ir vajadzīgs kāds mazs, muļķīgs risks, lai to atcerētos. Es to atcerējos tajā naktī, kad es pārstāju skaitīt naudu un sāku skaitīt tikai to, cik daudz es vēl varu atļauties būt cilvēks. Un tas ir vērtīgāk par jebkuru naudas summu, ko es jebkad varētu vinnēt. Tagad, kad es rakstu šo, es skatos uz savu stetoskopu un smaidu. Tas ir tas pats stetoskops, bet es vairs neesmu tas pats vīrietis. Un tas ir labi.</span></p>
-
AuthorPosts
Viewing 1 reply thread
- You must be logged in to reply to this topic.
Users Online
There are 78 users online - 0 registered, 78 guests.
Most users ever online was 912 on July 29, 2024, 5:27 pm.
New Posts
- Reply To: propranolol senza ricetta ordinare propranolol spedizione durante la notte 59 minutes ago
- Reply To: Zockt Deutschland nachts lieber bei BotSpinsBet? 1 hour, 40 minutes ago
- Reply To: Thrips Silver Streaks On Leaves 2 hours, 4 minutes ago
- Reply To: Plaquenil 2 hours, 32 minutes ago
- Reply To: What benefits can businesses get from local seo for small businesses in pakistan 2 hours, 46 minutes ago
- Reply To: What should I do after a failed placement in PGCE? 3 hours, 19 minutes ago
- Reply To: Valorant Killjoy Yellow Leather Puffer Cosplay Jacket 4 hours, 59 minutes ago
- Reply To: Welche Tischspiele machen bei Spinalto in Deutschland Sinn? 5 hours, 8 minutes ago
- Reply To: The Voice Outfits Collections 6 hours, 19 minutes ago
- Reply To: The Joy of Stress Relief: Exploring the World of Kick the Buddy 8 hours, 56 minutes ago